Megélni Isten szeretetét

Valóságos találkozás Istennel, még egy New Age-esnek is, sőt…

 

Tommy Tenney, Isten szerelmeseinek jutalma c. könyvet olvasva, ismét ráakadtam egy nagyon mélyenszántó részre, amely éppen ebbe a blogba illik.

Isten azokat is megérinti, akik mély mocsokban, bűnben élnek jelenleg, mert még ezeket a szituációkat is felhasználja, hogy megmutassa magát. Kilépjen a kárpit mögül, és bemutatkozzon, tegyük fel egy olyan ember életében, aki bár éhes az igazságra, mégis rossz helyen keresi Őt, pl. nem az istentiszteleteken, hanem okkult praktikákban. 

Velem is hasonlóan történt. Mielőtt igazán megragadta volna Isten az üstököm, és erőteljesen ki nem rántott az akkori felfogásomból, életvitelemből, hiedelemrendszeremből, addig egy téves úton menve kerültem hozzá közelebb. Isten minden eszközt felhasználhat arra, hogy bemutatkozzon nekünk; valóságosan. Még okkult koromban, hozzájutottam egy esszénus imához (nem voltam esszénus, ma sem lennék az), amit azért hallgattam meg, mert Istenről beszélt benne egy esszénus pap. Már említettem itt a blogon is, de újra leírom, hogy szerintem legtöbb ezotériával foglalkozó egyén Istent keresi. Csak éppen nem jó helyen. Pedig mennyire világos és kézenfekvő lenne a Bibliával kezdeni! De arra meg annyi de annyi téveszme rakódott, ráadásul Szent Szellem vezetése nélkül nem is igazán szól hozzánk az ige. Szóval mindenhol kerestem Istent, és ebben az egy órás imában nagyon mélyen beszéltek hozzá, meséltek róla, és én előtte ilyet még nem hallottam. Sírtam, amikor hallgattam, mert mára már tudom, a 104. zsoltárt idézik itt-ott benne, szóval maga a zsoltár érinthetett meg. Tehát, számomra még egy nem elfogadható esszénus csoport imája is egy ugródeszka volt. Isten bárhonnan szólhat, csak amikor már szólt, akkor már meg kell találni azt a közösséget, ahol újra találkozhatunk vele, ahol mindig megismétlődhet a találkozás, és persze meg kell tisztulni. De hiszem, hogy ha Vele találkozunk, akkor már nem leszünk többé ugyanolyan emberek. Ha lehull az elválasztó lepel, ami elválasztott Istentől, akkor onnantól kezdve már mindig vágyunk az ő jelenlétére. A dicséretek, a prédikált ige közben Ő jelen van. Ehhez, hogy ez létrejöjjön, hogy könnyebb legyen a vele való találkozás: bűntelenül kell éljek, ajánlatos naponta olvasnom a Bibliát (mert az az Isten lehelete), továbbá reggel az első gondolatom már ez, ahogy Marilyn Hickey ajánlotta: Jó reggelt Atyám, jó reggelt Jézus, jó reggelt Szent Szellem. Nekem pl. ezek segítenek, hogy közel tudjam magam Istenhez.

Ami tetszik ebből a lenti idézetből, hogy bizony eltévedhetünk a sok vallás közt, de ha nem találjuk meg Jézust, ha nem lép be a valóságos Isten az életünkbe, addig éhesek maradunk. Nem is akartam belemenni esszénus klubtagságba, mert nem éreztem, hogy az a hely az, ami jó nekem. Amíg okkultizmussal foglalkoztam, akkor is volt egy űr az életemben, de amikor beléptem a karizmatikus pünkösdi egyházba (Hit gyülekezete), azóta tudom, hogy megérkeztem, hogy hazaérkeztem. Ha megtaláljuk az igazit, akkor nem keresünk tovább, mert érezzük, tudjuk, az a valódi valóság és igazság. 

“Hihetetlen szellemi éhség söpör végig a világon, amely a New Age mozgalomban és a vallási éhség eddig nem látott formáiban nyilvánul meg. Az egyház fontos feladatává tette, hogy köveket dobál ezekre a mozgalmakra, attól félve, hogy a megtéretlen és megtért embereket hamis tanításaik követésére csábítják. Semmi félnivalója nincs annak az egyháznak, amely az igazit kínálja, azoktól, akik gyenge utánzatokat dobnak a piacra. Szerintem be kellene fejeznünk pl. a New Age mozgalom  tagjainak a kővel dobálását, és meg kellene őket kínálnunk kenyérrel – az Ő jelenlétének kenyerével. Nem kell őket testvérként hívni, de kötelesek vagyunk észrevenni és betölteni szellemi szükségeiket. Ezek a mozgalmak csupán jelzik a világban lévő szellemi éhséget. Kénytelenek ezek az emberek ott keresni Istent, ahol tudják. Kétségbeesetten éhezik a természetfölöttivel való találkozást. 

Az a vad elképzelésem, hogy egyszer majd egy New Age-es guru belenéz a kristálygömbjébe, és elolvassa tarot kártyáit, hogy megidézzen valamit a szellemvilág valóságának bizonyítására. Hirtelen megjelenik előtte az örökkévaló Isten. 

“Ó, itt tévedésben vagy, Tenney” – mondhatod. Már elnézést kérek, de meg tudod mondani nekem, mi a különbség egy New Age-es és egy gyilkos között? Tudom, hogy egyiküknek se lenne nagy esélye Istennel találkozni az általunk istentiszteleteknek hívott, programozott előadásokon.

Saul szívében gyilkos indulattal, kezében pedig hivatalos letartóztatási parancsokkal éppen Damaszkusz felé tartott, amikor Isten vakító dicsőségben megjelent neki. Ő nem megfelelő módon kérte Isten jelenlétét. Nyilvánvaló, hogy nem úgy kereste Istent, ahogy kellett volna; gyilkos indulattal üldözte Isten népét. És akkor hirtelen Isten szuverén látogatása félbeszakította az életét.

Ha ezt a bibliai példát vesszük alapul, amelyben Isten egy megrögzött gyilkosnak, és Jézus-gyűlölőnek jelent meg, nehéz elhinni, hogy Őt ne érdekelné valaki, aki őszinte, de tétova éhséggel így kiált: “Ó, Istenem, ha vagy…”. Szerintem ugyanolyan gyorsan válaszolna annak a személynek, mint Saulnak: “Oké, ez az. Megmutatom neked, ki vagyok.” Ekkor egyszerűen megjelenik. Szinte hallom, ahogy egy New Age-es guru így szól: “Ki vagy, Uram?” (Szerintem tudni fogja, hogy Isten az, még ha a nevét nem is tudja.) Akkor Isten valószínűleg ugyanúgy válaszol neki, ahogy Saulnak: “Én vagyok Jézus. Ezt meg miért teszed? Dobd el azt a kristálygömböt, többé nem lesz rá szükséged. Azoktól a tarot kártyáktól is szabadulj meg – én vagyok a te jövőd.” A New Age-es azonnal új teremtéssé válik, amikor így szól: “Igen, Uram.” 

Hadd mondjam el újra: aki valóságos találkozást él át Isten nyilvánvaló dicsőségével, annak nem kell megkérdeznie: “Ez tényleg Ő?” Nem, az egykori New Age-es azonnal elégeti azokat a tarot kártyákat, és összetöri a kristálygömböt, majd így szól: “Mit akarsz, hogy cselekedjem? Egész életemben Téged kerestelek, most tennem kell valamit Érted.” Mit válaszolhatna erre Isten? talán azt, hogy: “Prédikálj Rólam.” Mire észbe kapnál, az az ember elmegy, és kibérli a legközelebbi báltermet, hogy arról a Jézusról beszéljen, akivel személyesen találkozott.”

 

a

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.