Megélni Isten szeretetét

Nincs új a nap alatt: “egyre több nő talál erőt és közösséget a boszorkányságban”

 

Rodney Howard-Browne, Isten érintése c. könyvéből szíven ütött ez a pár sor: 

“… Még egyházi körökben sem adják meg sajnos Isten erejének az azt megillető helyet, ami járna neki. Ezért aztán a fiatalok a rockzenéhez, kábítószerekhez, az alkoholhoz, a szabad sexhez fordulnak, az intellektuel réteget pedig felszippantja a New Age mozgalom. Ennek két fő oka van. Az egyik, hogy a szívükben ott van az éhség valami valóságos után. A másik, hogy az Egyház nem tölti be a szükségüket, ehelyett olyanná lett, mint valami körzeti orvosi rendelő. Tevékenysége arra korlátozódik, hogy az alkoholistákat és a kábítószereseket világi rehabilitációs intézetekbe utalja be, ahelyett, hogy a Szent Szellem ereje által megszabadítaná őket.

Nagyon fején találta Rodney pásztor a szöget. Sokak nevében elmondhatom, hogy én is kiskorom óta azért fordultam az ezotéria ágazatai felé, mert a vasárnapi erőtlen prédikáció, a Biblia ismeretlensége és a dogmaszagúság elriasztott. A Wicca – modern boszorkányság, természetmágia – internetes oldalán sokkal többet tudtam meg a túlvilágról, és a tini életemet foglalkoztató kérdésekről, mint máshonnan. Sajnos egy otthoni, vajdasági ifjúsági magazin is leközölt két oldalt a wicca boszorkányság mibenlétéről, tehát minden azt szajkózta számomra, hogy ez egy elfogadható és támogatott vallás. Bezzeg, ha akkor ismerem a Bibliát, Isten szavát, ami annyira bölcs; és még a tetejébe járok is élő és pünkösdi karizmatikus egyházba, akkor nem tévedhettem volna el a véres útvesztőn. 

Ami igazán kirántott ebből a sötét világból, az Isten valóságos közeledése volt, a megtérésem, valamint az ahhoz vezető út. Egyre tisztábbá vált előttem, hogy Ő az én Atyám, apám, és ez egy mélyen a szívemben-szellememben lévő bizonyosság volt. Az okkultizmus tudománya, valamint a boszorkányság mint vallás, a fejemben volt csak (tudás), ezért tudtam könnyen elszakadni ettől egy pont után.

A Hit gyülekezete istentiszteletén megtapasztaltam Isten erejét, a Szent Szellemet, ahogy rámnehezedett, rámzuhant, rámugrott, hogy vigasztaljon, megújítson! A Szent Szellem olyan, mint a szél, nem tudod merre fúj, csak érzed, de nem látod. Forróak lesznek tőle a csontjaid! A Szent Szellem az Élő víz, mert megmos, megtisztít, és még számtalan szimbóluma van. Minden esetre végre, 30 éves koromra megtaláltam azt az igazi erőt, amit egészen addig nem találtam meg az okkultizmusban-boszorkányságban-mágiában. Isten a karizmatikus egyházon keresztül, illetve a találkozásokon keresztül megmutatta, hogy mi hiányzott mindig is nekem. Tudom, hogy mindenkinek, aki a boszorkánysághoz nyúl, ugyanígy ez hiányzik: tiszta forráson át Istenhez közelkerülni. Vele lenni mindig. Elég tőle kérni valamit, ő hű és igaz, hogy meghallgassa a kérésünket és teljesítse. Ez nem fogható ahhoz, amikor varázsoltam és vártam az eredményt. 

Pár napja olvasható egy cikk

https://444.hu/2018/12/09/egyre-tobb-no-talal-erot-es-kozosseget-a-boszorkanysagban?fbclid=IwAR1eVWEiIaCtkNi9_XtOxTUzbzKTNDlqpr47_On9SAZf6STth3H4bbI_uWE

a boszorkányság terjedéséről a nők körében, hogy egyre többen találnak ott menedéket. Morvay Péter újságíró, illetve a Hit gyülekezetének egyik masszív tagja hozzáfűzése a cikkhez: “Ez a cikk is azt igazolja, hogy a 21. századra lejárt a racionalizmus és materializmus kora, ezek valójában már nem releváns világmagyarázatok. A 444 persze elhallgatja, hogy a kereszténységen belül is a spirituális irányzat tud terjedni. Igazából a nyugati társadalmakban az okkultizmus nyílt felvállalása nagyobb lehetőséget (és kényszert) ad a kereszténységnek, hogy az evangélium és Jézus nevének az erejéhez forduljanak. A névleges, formális kereszténységnek semmi jövője, csak a politikai hatalom lélegeztetőgépén tud létezni. Akháb, Jézabel és Illés kora elevenedik meg…”

 Milyen figyelemreméltó, hogy összecseng Rodney pásztor soraival az ő mondandója is, méghozzá számomra az, hogy valóban megújuló, Szent Szellem erejében teljes egyházak kellenek ma, egyszerűen fel kell venni a harcot. Valóban, Jézabel feltámadóban, és biztos lesz erősebb is, de nekünk, keresztényeknek is meg kell mutatnunk Illésként, hogy milyen erő van Jézus nevében, hogy milyen hatalmas a mi Urunk, aki ma is cselekszik. A (víztől és Szent Szellemtől újjászületett) hívő életében Jézus valóságos, ugyanaz az erő működik általa, mint a feltámadáskor, azaz az életet újjá- , megszülő erő, ami jelen volt a teremtéskor is. Jézus ma is hív, sose késő elfogadni Őt! 


Megjelent a Hit rádió oldalán ez a cikk:

http://www.hitradio.hu/hirek/kutatas-egyre-tobben-fordulnak-a-boszorkanysaghoz

 

a

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.