Megélni Isten szeretetét

Mennyegzői bizonyság

 

Aki sokat imádkozik, főleg nyelveken, annak nagyon sok bizonysága lesz. Olyan csodák fognak történni az életében, amikről tudja, hogy Isten segítette elő a nehézségek sikeres kimenetelét. Csakis Ő tehette ezt meg, mert mi ehhez mindig is kevésnek bizonyultunk. Miért? Hogy megértsük az Ő végéremehetetlen nagyságát!

 

Megtérésem előtt nem láttam értelmét annak, hogy férjhez menjek. Ebbe a világba, ahol még magamba se bízhatok? – tettem fel a kérdést. Istenhit nélkül a házasság válást vet fel, megcsalást, csomó gondot, belefásultságot. Szerettem volna hinni az igaz szerelemben (szívem mélyén a legféltettebb kívánságom ez volt), de láttam, az igazán égő párkapcsolat tüze hamar hamuvá válik. Én magam is szerethetetlen voltam, ráadásul szeretni se tudtam, mert amíg Isten nem mossa tisztára a szíved, vagy nem ad egy új szívet, addig nem tudsz szeretni sem.

 Bayer Friderika a megtérés-történeténél elmondja, hogy ő se hitt a házasságban (illetve úgy fogalmaz, hogy a karrier és családalapítás nem összeegyeztethető)  mindaddig, amíg meg nem ismerte a Megváltót:

Valóban van házasság, ami a hármas kötélre épül: Isten, a férj és a feleség. Egy lelkész mondta, hogy kötélkészítő mesterek is alátámasztják, hogy nem a négyes, stb. kötélfonás a legstrapabíróbb, hanem a hármas fonású kötél. Mert ha a két kötél (férj és feleség) foszlik is, a harmadik (Isten) megtartja a súlyt, és nem hamar szakad el. 

Megtérésem előtt láttam a Vidám Vasárnap egyik közvetítését, és feltűnt, hogy mennyire szép, boldog, elégedett emberek ülnek a nézőtéren. A szívemben megfogalmazódott, hogy “innen szeretnék férjet”. Sóhajtás volt ez bennem, a szív sóhajtása, mert egy nem működő viszonyban éltem a pokol szélén táncolva. A gyülekezetben a házasság fel van emelve, mint érték. Vonzó, hogy annyian viselnek gyönyörű karikagyűrűt. Mi a titkuk? – kérdeztem még akkor magamban. Akkor még nem sejthettem, hogy Isten már elkészítette ezt az ajándékot nekem, hogy a másik felem már itt van, talán éppen annál az adásnál is ott ült valamelyik lelátón, vagy a küzdőtér valamelyik sorában.

Férjemmel mindez után pár hónappal találkoztam. Közel fél év, azaz öt hónap alatt elérkeztünk az esküvőhöz. Nem volt kérdés bennem, hogy ő lesz a férjem. Isten tökéletes akaratában tudom magam ezen a téren. Isten jó, és a legjobbat szánja nekünk. Hittel ha kilépünk, és belé kapaszkodunk, mindent megad, és mindent a mi javunkra fog fordítani.

Köszönöm Istenem, Jézus Krisztus hatalmas nevében, hogy házasságban élhetek, hogy van egy társam, akit te rendeltél mellém. Köszönöm, hogy megbocsájtottad mindazokat a kapcsolatokat, amik paráznaságok voltak a szent szövetségeddel szemben. Köszönöm, hogy már a társam mellett lehetek örökké, mert ez a kapocs kettőnk között a test halála után is tart, mert a szellemünk élő, és mi már egyek vagyunk. 

(A képen mi vagyunk) 

 

A másik nagy reménységem  a szüleim házassága: már lassan két éve imádkozom a házasságuk helyrehozásáért, mivel Isten a helyreállítás Istene. Akkora hitem volt a nyelveken szólásban, és azt hittem még hívő életem elején, hogy Isten rögtön turbékoló párrá teszi a szüleimet, mert imádkozni kezdtem értük. Meg is lepődtem, hogy ahogyan múltak a hetek, semmi kézzelfogható javulás nem látszódott a kapcsolatukban. Isten persze a színfalak mögött működött, és már ilyen távlatból látom, volt mit a romokon építeni, ugyanis szerencsére nem váltak el sosem a szüleim, de tornádó készültségű volt a kettejük kapcsolata (mert a viharos jelző túl lágy lenne a helyzet lefestéséhez). Megtértek mindketten, egyidőben. Mára már lett egyfajta harmónia a kapcsolatukban. Áldozatot vállalnak egymásért, szeretetből és nem kötelezettségből. Hálát adok előre Istennek azért a munkáért, amit még el fog végezni a hármas kötésben. És mivel a reménység sosem szégyenít meg, a legjobbakban bízom.

 

A Vidám Vasárnap egyik ide illő adása:

a