Megélni Isten szeretetét

Ide figyelj, Sátán!

 

Ez a címe Carlos Annacondia könyvének, akinek a szolgálata nagy ébredést hozott Argentínában és Dél-Amerika több országában is. Isten csodálatos módon használta őt.  “A könyvben a szellemi hadviselésről, a szabadulásról, a gyógyulásról, az okkultizmusról és a Szent Szellem kenetéről szóló fejezetek nagyszerű gyakorlati tanítást adnak arról, hogyan gyakoroljuk hatalmunkat a démonok fölött a saját életünkben, a családunkban, a gyülekezetünkben és a környezetünkben.”

Jézus az Úr, az Atyaisten dicsőségére! Hittel megvallom, hogy Jézus az Úr: az életemen, a házasságomon, a napjaimon, a családomon, a gyüleketemen, a házamon, a városomon, a hazámon… 

Testvéremmel, amikor hippi-lázadós középiskolás éveinket éltük, a The Doors szólt, és már a metál zenék felé orientálódtunk, akkor kinevettük azt a keresztény könyvet, ami azt írta, hogy az ördög szolgája az, aki rockot, metált hallgat. Nem volt tekintélye a római katolikus egyháznak előttünk, mivel oda kötelezően jártunk. Tehát ha az egyház állította, nem hittük el. Ezt csak visszafordulva, újjászületett hívőként láthatjuk, milyen rombolást hoz az agresszívebb zene az életünkben. Ha az együttes frontembere kábszeres, biztos átjön a zenéivel az ő világnézete, ami ránk is hat. Ez nem bonyolult. A szellemvilág dolgai pedig logikusak: akció-reakció elve. Megtörtént, sok rombolás lett a következmény a lelkünkben a sötét zenei világ miatt. Már vége, mert a kegyelem hatalmas, és eltöröl mindent, és felépít, újrarendezi az ember minden porcikáját. 

Sok hittestvéremtől hallom, hogy amikor el is mennek otthonról, a házukban továbbra is a Hit rádió szól, vagy dicséretek zengik be a szobákat. A levegő könnyedebb lesz, mire hazaérnek, hisz tisztult a légtér. Nem mindegy, mit hallgatunk, mit nézünk, mennyit imádkozunk a lakásunkban. Persze ez csak egy szelet egy hívő életből. Megtérésünk óta tapasztaljuk, mennyire fontos tisztán élni. Egy részlet ennek apropójául a könyvből:

“Az ördög folyamatosan körülöttünk ólálkodik, és így töpreng magában: „Hol hatolhatnék be ma?” Mert szertejár a Földön és keresi, mint ordító oroszlán, hogy kit nyelhet el. Aztán elhalad egy ház mellett, ahol az emberek agresszív zenét hallgatnak, és pikáns tévéműsorokat néznek, és így szól magában: „Na, itt fogok behatolni!” És a feje tetejére állítja az ott lakók életét. De mi történik, ha a te házad tájékára téved, és azt hallja, hogy keresztény zenét hallgatsz, és Istennek énekelsz? Dicsőség Istennek! Ott már nem tud behatolni! A testvéred házában pedig azt hallja, hogy az ott lakók imádkoznak, és Istent keresik. Ekkor így szól magában: “Ez nem nekem való hely!”, és szomorúan továbbkullog. Töltsük meg az életünket és az otthonainkat Jézus Krisztussal! Egy talpalatnyi földet se adjatok az ördögnek – áll az Efeszosziakhoz írt levélben.”

Annyit megtapasztaltam, hogy a legveszélyesebb démonvonzó a lárma. A családtagok ha megengedik, hogy veszekedés legyen egy házban, az nagy pusztító erő. A harag, az egymással való ordítozás nagy károkat okoz, és abban a pillanatban, ahogy elkezdődik a veszekedés, már belépési pontot adunk az ördögnek. Azonnal megjelennek a démonok, egyszerűen odavonzódnak, mint vad a vérszagra. Meg kell feszítenünk testi indulatainkat. Nekem személy szerint ezzel nagyon meggyűlt a bajom (ótermészetem nagyon kiabálós volt), de a Szent Szellem segít ebben is, másfelől egy nagyon szelíd férjet kaptam, akivel nem lehet veszekedni. Régen agresszíven sikoltoztam, ha valakivel civakodtam, mert tele volt haraggal a szívem. Az okkultizmus is agresszívvá teszi az embereket, mert a sok légiónyi démon, ami megkörnyékezte az okkult praktikák miatt az embert, azok szinte szétszedik a személyiségét. A félelmek bekúszásával a bizonytalanság is kiütközik, és már megvan a gyújtózsinór. Hálás vagyok Istennek, amiért vége annak, hogy death metalt bömböltetek, hogy meditációt hallgatok, hogy este filmet nézve alszok el. De jó, hogy ennek vége, és már tv sincs a lakásunkban. Csakis Istenre van szükségem, és hogy megmaradjak a békéjében. Megőrizzem azt a tisztaságot a környezetemben is, ami miatt az ördög tényleg ezt mondhatja: Ez nem nekem való hely.

 

Mi a különbség a dicséret és az általános zene között? Balogh Ferenc, énekes válaszol:

https://www.youtube.com/watch?v=JVU-0ZlPT-8

 

a

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.