Megélni Isten szeretetét

Három bizonyság: az okkultizmusból való szabadulás

 

Ma a konyhában, ebédkészítés közben beszélgettem édesanyámmal. Mondta, hogy az Ördögűző film mennyire banális ahhoz képest, ami a valóságban zajlik. A film kasszasiker lett, viszont csak félelemkeltés generálása a cél, és ez egy félrevezetés. A világban sajnos alig esik arról szó, hogy hogyan is lehet ténylegesen és végérvényesen szakítani a múlt sötét árnyaival. Az, hogy egy pap keresztet lóbál és ő is fél, nem hiszem, hogy a valóságot tükrözi. Jézus neve, hatalommal felkent pásztor szájából, a Szent Szellem jelenléte valóban képes kiűzni a démonokat, továbbá Isten keze, amikor segít nekünk, amikor személyesen lenyúl értünk, hogy kivonjon bennünket a napvilágra. 

 

Liberty hangokat hallott, jelenségeket látott, követték a gonosz szellemek, de a Názáreti Jézus neve, és Isten kegyelme segített neki. Minden gonosz dolog eltűnt az életéből, főleg azután, hogy átadta az életét Krisztusnak….

Brooke (ahogy én is), maga akarta megoldani a depresszióját, kisebbségi komplexusát, ezért sajnos a wicca valláshoz, a varázsláshoz nyúlt. Ezek után sötét alak jelent meg az életében, aki kísértette. Bibliát kezdett olvasni, és megtalálta azt a részt, ahol arról van szó, ahol Isten kijelenti, hogy számára utálatos a boszorkányság. Ez megdöbbentette a lányt, mert azidáig azt hitte, hogy rendben van ez így, de ezek után minden varázslástól elfordult, és ő is átadta az életét Jézusnak. Megtalálta azt, amit még sose tapasztalt: a valódi örömöt!

A harmadik meghatározó bizonyság egy olyan művésznő megtérése, akit még okkult koromban szerettem. Jessica Galbreth egy világhírű fantáziafestő volt, aki nagy hírnévre tett szert. Ismertem a gonosz tündéres, vámpíros lényes képeit, ezért hatott a saját megtérésem után szenzációnak az ő története:

“Vajon miért fordulnak az emberek olyan későn Istenhez? Pedig ő az az egy személy, aki képes megszabadítani bennünket. Ő elveszi a fájdalmainkat, bekötözi a sebeinket, hogy új életet adhasson nekünk. Isten ezt megígérte számunkra, mi pedig ehelyett mégis egyedül küzdünk a problémáinkkal. Megpróbáljuk elrejteni a lelkünkben lévő sebeket, keserűséget és haragot. De ezt emberi erővel, főleg hosszútávon, lehetetlen.” 

 

a

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.