Megélni Isten szeretetét

Az öltözködés átformálódása a Szent Szellem segítségével

 

A Duna parton ültem egy padon, még 2015 őszén. Végeztem a rutáléimat a fák közt, telepatikusan. Elhaladt mellettem egy idős házaspár, és összesúgtak. Tisztán hallottam, amit mondtak: “-Ez egy boszorkány… boszorkány!” Még magam is meglepődtem, hogy ennyire kiütközik rajtam a mibenlétem. Persze, amikor ebben az  okkult, sötét, pszicodelikus világban él és mozog valaki, akkor nem veszi észre, hogy mennyire abnormális, hogy mennyire távol áll egy átlagos budapesti polgártól. 

Hogyan is néztem ki? Hosszú csipkés szoknyák és blúzok, wicca ponchók, kötöttek és színesek, lehetőleg minden rojtos végű és szegélyű legyen, kalapok, kötött csákók, vállra vetett rongyból készült táskák, csúcsos orrú cipők és végtelenítettem kócos, tépett haj. Ami már annyira hozzámtartozott, hogy megtérés után sokáig még tupíroztam a hajam, bár már a hajkorona felső rétegét kifésültem, hogy ne legyen kóc az egész, csak dúsabbnak ható. Valóban évek kellettek ahhoz, mire  vállalhatóbb kinézetem lett, mind öltözködés, mint smink, mint modor tekintetében is. De a Szent Szellem csodás munkát végzett, és kértem is erre őt. Sok sugallatot hallottam belül ez idő alatt, hogy bizony régi ruhákat dobjak ki, szóval teljes ruhatárcsere történt. Esetemben ez javallott is volt. Az ékszerekről nem is beszélve: minden fajta színű ásvány nyakéket, nagy és feltűnő ékszereket hordtam. A legkedveltebbek voltak az amulettek, a boszorkány védelmi jelek ezüstből, továbbá a félhold. Ez hosszú időt igényelt, mire a ékszerízlésem átváltozott, de mára már viselek apró fülbevalót is. Maga a stílusom ötvöződött végül az idegen vallásokban való elmélyüléstől az indiai stílussal, az élénk színű ruhákkal és kendőkkel. Batikolt, bokáig érő narancssárga és vibráló színű ruhák tarkították a már meglévő ruhatáram mindaddig, amíg nem találkoztam az evangélium üzenetével. A három képen nem én vagyok, de azt hiszem én is lehetnék, az óemberemre/ régi természetemre visszanézve most. 30 éves korom előttről a számítógépen nem maradt kép, esetleg fényképként odahaza 1-2 tablókép, osztálykép. Nem szeretek rájuknézni, se senki más a családból.   

Viszont a hajamról tudok mutatni képet, ami a megtérésem után pár hónappal még így nézett ki (kell elmebeli megújulás is, hogy ami kacat, azt kidobjuk a gondolkodásmódunkból. Ha 15-16 évig tegyük fel a hajam csak így tudtam elképzelni, számomra ez volt a hajviselet, akkor egy x-időnek el kell múlnia, mire ezen a területen is félresiklás mentes lesz a hozzállásom, de hála az Úrnak, a Szent Szellem mindig megérint, és lassacskán hántja le a kacatokat):

“Öltözzétek fel magatokra Jézus Krisztust”

A férjem, aki akkor még nem volt a férjem (2015 végén) mondta, hogy hallgassam a Hit rádiót. A teológiai alapok igazán mélyültek egyes műsorok hallgatása által, a hitemről nem is beszélve, de akkoriban volt egy műsor, a Pipere (később Női szemmel futott), ami kitért a keresztény nő öltözködésére is, viselkedésére is. Nőiesebb és az alkatomhoz, színtípusomhoz megfelelőbb ruhákat kezdtem vásárolni. Sokat kellett kutatgatnom a neten, hogy tájékozódjak, mi a mai modern nő korszerű öltözéke, mik a mérvadóak ebben, mert sajnos tudatlan voltam ezen a területen. Bár sok hibát elkövetek még, és a frizurám is csak fél éve változtattam meg, de tudom, hogy még csiszolódom és olyan leszek, ahogy az méltó egy keresztény nőhöz: „Ugyanígy az asszonyok is tisztességes öltözetben, szemérmesen és mértékletesen ékesítsék magukat, ne hajfonatokkal és arannyal, gyöngyökkel vagy drága ruhával, hanem azzal, ami az istenfélelmet valló asszonyokhoz illik: jó cselekedetekkel.” 1 Tim. 2:9.

Mellékelek pár képet, hogy pl. gyülekezeti alkalmakra hogyan megyek. Mindez tudom, hogy nem az én erőm és képességem, hanem Isten kegyelme, amiért férjem mellett is úgy állhatok, mint egy Istenfélő, tisztességes nő:

Köszönöm Atyám azt, hogy elhívtál, és már ha elhívtál, meg is igazítottál. Köszönöm, hogy figyelsz rám nap mint nap, táplálsz és gondoskodsz arról, hogy jó úton haladjak. A mértékletesség már bennem van, mind öltözködés, mind evés, mind indulatok, mind az élet összes területén, és kérem, hogy ezeket méginkább munkáld ki bennem, hogy ne én legyek többé én, hanem elmondhassan, hogy él bennem a Krisztus. Hálás vagyok, amiért közösséghez tartozhatok, egy gyülekezethez, ahol fejlődök. Köszönöm, hogy szeretsz, és ez örökké tart. Köszönöm, hogy megadtad nekem ezeket az éveket, amikor már melletted élhetek, ahogyan azt eltervezted a Kezdetek óta. Köszönöm, hogy megadtad a pénzt, a lehetőséget, hogy lassan megvehettem a ruhákat, amiket már nem szennyez be a bűn. Köszönöm, hogy van mit ennem, mibe öltözködnöm és másoknak is adhatok ebből. Köszönöm, hogy vezethetem ezt a blogot, hogy felbuzdultam, hogy másokkal megosszam a történetem. Kérlek Úr Jézus, segíts hozzá embereket, hogy ők is formálódjanak át a te kezed munkája alatt, hogy éljék át azt a csodát, amit én is. Köszönöm, hogy még rengeteg embert kiragadsz a Sátán karmai közül, boszorkányokat, akik megismerhetik a Megváltót. Jézus nevében imádkoztam, ámen.

a

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.